30 March 2011

Stage 3: Saronsberg – Worcester


125 km - 1900 hm
Max Stage Time: 10 hours
KaSa Cape Epic Time: 7:35.50,0

De dag begint opnieuw met een klimmetje. Dat is ondertussen onze dagelijks kost. Het gevloek aan de voet van mannen wie dit net iets minder ligt, zijn we ook al gewoon. Gelukkig komen we vandaag in aangenamer gezelschap terecht en kunnen we het grootste deel van deze geweldige klim tussen de vele stappers door rijden, al lijkt het soms eerder op surplassen. In ieder geval, het is plezant!
Boven gekomen volgt eerst een snel stuk en deze keer is het Katja’s buurt om tegen de vlakte te gaan wanneer er voor haar plots gestopt wordt. Fietsers ontwijken, geen probleem, maar het dramatisch naar rechts uitgestoken been is er net iets te veel aan. Sara die mee is met het pak, ruikt onraad en vertraagt. “Hey Lady, your Sister fell”, geroepen door een van de voorbijrijders, bevestigt dat er wat aan de hand is. Nog tot aan bevoorrading 2 antwoordt Katja op de vragen van mederijders of het allemaal ok is na de val en dat is ze.
Daarna mispakt Katja zich in een afdaling ook nog aan een paar overhangende “twijgjes” met daarin een tak verborgen. Het is even schrikken, maar het blijft bij een blauw-rood geschaafde schouder. Oorlogswonden, daar kan Katja later mee uitpakken. De rivier die we vervolgens te voet door waden zorgt ervoor dat niet alleen de voetjes, maar ook het hoofd terug koel is.


Nog een dikke 90 kilometer te gaan!
Wie er zoals ons op had gerekend dat vandaag iets minder zwaar zou zijn, komt bedrogen uit: zware zandstroken, rotspartijen, gladde kiezelklimmetjes, het houdt niet op. We houden de fun erin en bollen hongerig, maar tevreden een half uurtje later dan ingeschat over de finishlijn.
Daar vernemen  we dat de tijdslimiet voor alle rijders met een uur is  opgetrokken.
Er is sprake van de zwaarste etappe ooit in de geschiedenis van The Absa Cape Epic.Resultaat: opnieuw 8e en 189e algemeen.

No comments:

Post a Comment

Hoi,
Tof dat je mij iets wil vertellen!
Groetjes,
Sara