31 March 2011

Stage 4 Time trail: Worcester - Worcester

36km, 800hm
Max Stage Time: 3 hours
KaSa Cape Epic time: 1:47.17,5

Velen zien vandaag als een rustdag, wij ook, zonder het echter te onderschatten. Kort en krachtig alles geven. Elk team start met 30sec interval en de achtersten in het klassement vertrekken om 7h.  Wij starten om 10h35, dat betekent uitslapen!  Het is  8uur als onze wekker afloopt, het is al licht. Dat is eens wat anders dan het desastreus vroege en donkere 5 uur.  Om half een zijn we al terug aan onze tent en hebben we de hele namiddag om te eten, te douchen, te luieren, onze kleren te laten wassen, de massage en…. te schuilen voor de regen. Regenen doet het de hele avond en nacht en de volgende dagen ook af en toe even ‘s avonds. Overdag is het meestal bewolkt en winderig, niet slecht om te racen.
Deze time trail is een korte en fijne rit. Sara komt over de streep trillend op de benen, lekker “löss gehn” in een lange afdaling en een prachtige singletrack als kers op de taart. Katja voelt voor het eerst de behoefte om de beentjes na de finish toch nog even te laten ronddraaien, losrijden noemen ze dat. Het laatste heftig stukje wind op kop rond het meertje zit er misschien voor iets tussen...
We eindigen 8ste. We worden hier beter in ten opzichte van de vrouwen, maar verliezen enkele plaatsen in het algemeen klassement: 201. Het is opvallend moeilijk in het algemeen klassement stand te houden op deze kortere etappes.

No comments:

Post a Comment

Hoi,
Tof dat je mij iets wil vertellen!
Groetjes,
Sara