29 March 2012

Stage IV: De avonturen van The Green Grizzly and The Pink Panther..

Onderbreking voor een boodschap van algemeen nut:
Wereldnieuws: onze landgenoten Inne Gantois en Klaas Vanmoortel staan vandaag op het podium in de mixed category! Whaaawwww!!


ok, waar moeten we beginnen?

Bij het feit dat je hier het resultaat van ons interview kan zien? Klik hier voor
We komen aan het woord op verschillende momenten in het filmpje, misschien hebben jullie wel het geduld om het allemaal uit te kijken? Het geeft in elk geval heel goed de sfeer van hier weer. We zouden het nu zelf niet meer zo goed kunnen verwoorden. ;-)
Of moeten we beginnen met het verslag van woensdag dat jullie nog te goed hadden?
Let's go: 
We keren terug naar dinsdag 18.45u, Sara hangt over de pot op aanraden van Fien. De maag weigert te verteren. Bezoekje bij de medic bracht de maag nog meer van streek...
's Nachts, het avondeten in een zakje in de tent mooi gedeponeerd.
De woensdagochtend begon met een straffe Fien die als eerste van het peloton de berg op was en Sara bemoedigend stond op te wachten. Dit ondanks de voorderrailleur die dienst weigerde waardoor ze alles op het middenplateau moest rond krijgen. Om de monsterklims te overwinnen moest Fien van de fiets en de ketting manueel verleggen. 
Maagkrampen gedurende de hele rit doen Sara maar aan een ding denken: cola bij het waterpunt.
Om een lang verhaal kort te maken, wat écht hielp tegen de krampen was waarschijnlijk niet het witte pilletje of de cola, maar de blik in de ogen van de medic.:-)
We waren weer op dreef.
Afgeklokt op net geen 9uur
Vandaag weer monsterlijke (stap)klims, adembenemende vergezichten, stof en zand vreten en uit de ogen zweten.
Laatste 23 km's met wind op kop op de vlucht voor een concurrerend damesteam (Paarl Media). En gewonnen!!!!!! 
De laatste 5km singletrack zouden normaal smaken naar meer, maar vandaag hadden we echt geen behoefte meer aan deze kers op de taart. Tracks die we normaal achterwaarts zouden afrijden, moesten we nu voorwaarts afstappen. Na 5 loodzware dagen laat de coördinatie het een beetje afweten. Maar het eten vindt nog steeds de kortste weg naar de mond!
11de over de streep, nog steeds 12de algemeen!

Het regent hier pijpenstelen en het hele kamp is in rep en roer. Morgen is hetzelfde weer voorspeld. Benieuwd wat de dag zal brengen...






2 comments:

  1. Tom Discart3/29/2012

    Doe zo verder Sara en Fien en geef er een goei lap op!

    ReplyDelete
  2. peter ven3/29/2012

    Dag Sara, dag Fien,

    Dat was vandaag weeral een knappe prestatie van jullie. Het begint af te korten en toch liggen er voor jullie noch heel wat uurtjes bike plezier voor de boeg :-). Met aan de horizon het einde van de CapeEpic inzicht, kunnen suporters maar één ding zeggen,"blijven volhouden Sara en Fien"!!!

    grtz venni

    ReplyDelete

Hoi,
Tof dat je mij iets wil vertellen!
Groetjes,
Sara