30 March 2012

Stage V: Twee Flandriens in Zuid-Afrika

We geloven het zelf amper, maar het is waar. We fietsten vandaag in Flandriaans weder. Hevige regen, modder en rukwinden. De kasseien ontbraken, maar die werden handig vervangen door rotsen.  118km 2350hm 
De avonturen van The Green Grizzly and the Pink Panther zijn even onderschikt aan de prestaties van onze 4 landgenoten.
Uitgerekend vandaag staan twee Belgische teams op het podium in deze untamed magical MTB race.
Inne Gantois en Klaas Vanmoortel, in de mixed category en Dirk Rossignol en Ignace Spruyt bij de Masters. Twee keer een derde plaats. 
Dirk en Ignace, 3de Master


Bekijk hier het filmpje van de ceremonie: Inne en Klaas op het podium


Wat ons betreft is er niet veel te melden. Buiten dat Fien op een haar na onderkoelde en wel 1000 keer, niet OP de muur reed, maar erDOOR. 't Is een beest en het beet zich vast.
Aan de eindstreep zat er weer een brede smile om onze lippen, want we hadden  een excuus om bij onze cute medic langs te gaan. Deze verklaarde Fien volledig gezond en in volle form!
Wat denken jullie zelf? :-)
De fietsen staan na 5uur nog in lange rijen klaar om te wassen iets wat op normale dagen slechts een uurtje duurt. De kampplaats ligt onder de modder en alles is klam.
Maar het goede nieuws is dat de start morgen met een half uur is uitgesteld en de eerste 6km's wegvallen uit de race wegens onberijdbaar door de modder. 


Btw: We vonden de Afrikaanse versie uit van de French Manicure. Wie volgt? ... :-)



3 comments:

  1. Anonymous3/30/2012

    Gieder ziet er wel e stel wi hahaha
    Mo tof da junder da volhoudt.
    Doe zo voort en tot binnenkort ;-)

    Grtjs,Jürgen

    ReplyDelete
  2. peter ven3/30/2012

    Op de eerste plaats proficiat aan de 4 podium belgen! En toch te gelijkertijd...knap en eigenlijk gewoonweg grellig wat Sara, Fien en alle andere bikers-(ters)daar presteren!

    grtz venni

    ReplyDelete
  3. Anonymous3/31/2012

    Twee straffe madammen bij elkaar, dat zorgt gewoon voor straffe verhalen. Allemaal leuk om lezen en te weten. Verzorg jullie nog goed zodat jullie morgen in stijl over de eindstreep kunnen fietsen;-) Als ik van jullie was, hoe zwaar het ook is, zou ik toch even mijn nagels bijwerken;-)kwestie van het babe gehalte hoog te houden:-)Nog heel veel succes!ps: De kat stelt het goed en tbazeke gaat heel fier zijn op mij...

    ReplyDelete

Hoi,
Tof dat je mij iets wil vertellen!
Groetjes,
Sara