27 March 2012

Stage II: Wat hebben we vandaag geleerd in Stage 2?


Boodschap van algemeen nut:
Bedankt voor al jullie super reacties op de blog en via fb! 
We lezen ze elke dag en ze doen ons deugd. We reageren niet persoonlijk, maar weet dat we het enorm appreciëren.

We zijn ver van huis, maar vergeten onze klassiekers niet. We geven een ode aan ons Pietje en vertellen jullie wat we vandaag hebben geleerd! 


Puntje 1: Wees op tijd in je startbox:
Liefst voor alle 100 andere teams in je categorie. Hierdoor sta je vooraan wanneer het startschot gegeven wordt en word je meegezogen in het zog van de groep => de eerste 10k op rallentis! 
Puntje 2: Wees niet sympathiek met kleine zwartjes:
Doe niet mee aan de high five met de kleine zwartjes die "en masse" langs het parcours staan. Deze kleine lieve kindjes hebben kleine gemene beestjes aan hun handen hangen en die kunnen ongewenst  bij je naar binnendringen.
Puntje 3: Hang niet in het wiel van MTB-ende zwartjes:
Zwartjes kunnen niet met een MTB rijden en doen gevaarlijke schijnbewegingen waardoor je zelf de kluts en de controle over de fiets kwijt raakt.
Puntje 4: Kijk niet om op de fiets als je denkt dat iemand je naam roept (ook niet als je het zeker weet)
Je kan erdoor afwijken van je pad en zelfs op een rechte baan in de goot belanden. Hierdoor kan je partner in een onbedwingbare lachbui schieten waardoor het bijna PIP is. ( Pipi in Pants )
Puntje 5: Wees stressbestendig en voor het geluk geboren:
Dat is nodig als je 1min voor het startschot een doorn uit je voorband haalt waardoor de melk alle kanten op spuit en de druk na het dichten van het gat plots met 1bar is gedaald. Reken dan op je super supporters die uit het niets een fietspomp voor je neus duwen. Thanks Christine!!!
(soupape dicht=>startschot: tijd ertussen 1sec, hartslag 150!!)
Puntje 6: Enterol voor een perfecte drol!
....:-)


Onze MegaFiendy Babe is met haar roze helm en outfit de lieveling van de camera's. Enkele sfeerbeeldjes van tijdens de race!!!




PS: Puntje 7: Vraag om vergeving voor de type- en stijlfouten in onze berichten. 
De tijd en vermoeidheid wegen en het verstand zit momenteel meer in de benen dan in de kop. Maar we willen jullie heel graag op de hoogte houden. Lees ze dus met deze achtergrondinfo in gedachten.
PPS: Voor alle duidelijkheid, wij hebben niets tegen kleine zwartjes, ook niet tegen grote. We willen wel graag gezond blijven en niet nog meer offroad gaan dan nodig! ;-)
PPS: 5min langs de kant gestaan met een gaatje in Sara's voorband => opgelost door de melk, enkele pompslagen en ok. En tegelijkertijd een leegloper langs het soupape van de achterband van Fien. Fien's wonderthingy loste het probleem in een fractie van tijd op. We hebben niet graag pech, maar zijn blij dat we pech zo handig kunnen verhelpen! 


Morgen staan we voor de langste etappe in de Epic history, daar denken we nu niet aan en ook morgen niet. Don't think about it, just ride it!! Keep you posted!



4 comments:

  1. volhouden meisjes, jullie doen het super.

    we zijn fier op jullie allebei!

    ReplyDelete
  2. Anonymous3/27/2012

    Alé al bij al nog niet teveel pech, houd het zo.
    Goe bezig babes proficiat.
    ps: Fien was precies content dat gedaan was :-)
    grtz
    Dieter

    ReplyDelete
  3. Mooie blog ladies. En respect voor de prestatie. Morgen een echte zware dag.
    Groet Jan (team Haifa)

    ReplyDelete
  4. peter ven3/27/2012

    Ook morgen zal het jullie lukken! Veel succes en als jullie niet te moe zijn...misschien nog een verslagje? :-) Anders moeten jullie maar is een keertje goed door rusten. Want dat zullen jullie zekers is nodig hebben.

    grtz venni

    ReplyDelete

Hoi,
Tof dat je mij iets wil vertellen!
Groetjes,
Sara