19 March 2012

Voet op bekende bodem

Gisterennacht zette ik voet op bekende bodem. Het is nog maar de tweede keer, maar het voelt heel vertrouwd. Kaapstad, hier ben ik weer!
Er volgt een deugddoende nachtrust en een uitgebreid ontbijt met zicht op de skyline van Kaapstad.

Vanuit onze kamer kijken we vlak op de Tafelberg, deze ligt vanmorgen jammergenoeg nog in de wolken.


De fiets red ik uit zijn koffer en herstel ik in zijn eer. Daarbij heb ik hulp nodig van de plaatselijke fietsenmaker, die maakt de banden weer tubeless. Ik krijg er zelf met een handpomp niet voldoende druk op om ze weer op zijn plaats te zetten. Hulp van een specialist is dus vereist. En die is duidelijk voorbereid op de komst van de Cape Epicers!
Het is druk in de zaak en ze vragen me terug te komen "at fourish", vrij vertaalt: "probeer zo ongeveer rond een uur of vier nog eens langs te komen om te zien of het misschien al klaar zou kunnen zijn!".
6 uurtjes zijn dat en da's ruim voldoende voor, koffie at Jason on Bree Street, een wandeling tot aan The V&A Waterfront via de Craftsmarket en tal van leuke winkeltjes met gezellige rommel, lunch in Den Anker ( een bekend Belgisch restaurant ) en souvenier shopping (een beetje vroeg, denk je, maar mijn ervaring vorig jaar leert me, niet te wachten tot de laatste dag om souveniertjes te kopen! )
De V&A Waterfront, is het bruisende hart van Kaapstad en alle pré-Cape Epic-events. Zondag begint de race en de Cape is al voelbaar en zichtbaar aanwezig.
Morgen fiets ik de eerste kilometertjes op Zuid-Afrikaanse bodem.



2 comments:

  1. Anonymous3/19/2012

    Hoi Sara, het begint te kriebelen. Wij vertrekken pas donderdag. C-you

    Jan Oomen
    Team Haifa

    ReplyDelete
  2. Yeah! Go Sara!!! Ik zal jullie volgen ;-)

    ReplyDelete

Hoi,
Tof dat je mij iets wil vertellen!
Groetjes,
Sara