26 March 2012

Stage I: Trainen in de diepvries, racen in de sauna!

Een (te) snelle start vandaag weerhield ons van een top 10?? Wie zal het zeggen? In elk geval genoten we van de rit van en zijn we een happy team!


Met een wekker die om 5.15u afloopt, ben je in het dagelijkse leven niet echt gelukkig, maar als het is voor een etappe in de Absa Cape Epic, dan is dit vroege uur plots niet meer zo gruwellijk.
Na een stevig ontbijt en de nodige rompslomp die er altijd is voor een race ( drinkbussen vullen, benen insmeren, sportvoer opbergen, materiaal checken,... ), staan we met meer dan volle goesting om 7uur in startbox D.
Ons enthousiaste ontploft meteen en dat moeten we bekopen na een goeie 1,5uur ,dat we reden in de heerlijk frisse ochtenddauw.
Als de zon er dan plots zonder verwittigen doorkomt is het alsof we een gigantische sauna binnenrijden. 
De temperaturen tot 40° gecombineerd met hellingen als trappen waarvan de Muur van Geraardsbergen slechts een trede zou zijn, slaan op ons in als een bom. Maar met enige trots kunnen we melden dat we 80% van deze "treden" kunnen berijden, daar waar véle collega riders naast hun fietsje moeten lopen. We krijgen enthousiaste reacties waardoor we onze verbrande vleugels terug kunnen uitslaan.
Bij aankomst worden we door 3 knapperds geïnterviewd over onze ervaring tijdens de etappe. De opnames zijn bedoeld voor de promofilmpjes op de website: www.cape-epic.com
Twee voorvalletjes kleuren verder onze trip en bewijzen hoe belangrijk het is om deze race in duo te beleven op en naast de fiets. Door de hevige schokken verliest Fien haar drinkbus vlak na het laatste waterpunt. We tappen over uit de goed gevulde Camelbak van Sara in een lege bus en kunnen onze tocht zonder risico op uitdroging verder zetten.
Sara moet hoognodig en neemt haar toevlucht in de bush. Het is de beruchte ongewenste racekak en Fien tovert haar huisapotheek uit de tent en bezorgt Sara de nodige remmende middelen. Genoeg drinken is nu de boodschap, gelukkig is er in de racevillage alles wat een mens nodig heeft!
Daarna is het genieten van de massage die we op voorhand boekten, een stevig avondmaal en onze gezellige tentjes. 


Resultaat: 12de in de etappe, 12de in categorie overall, 208ste overall, opgeschoven naar startbox C, of kijk hier! :-)

2 comments:

  1. peter ven3/26/2012

    Hey dag Sara, dag Fien,

    Knappe prestatie die jullie vandaag hebben neergezet.
    Een kort maar mooi verslagje dat jullie hier boven hebben neer geschreven. Als ik het lees, geeft het me een gevoel, dat het een rit buiten catergorie was. Bij het lezen droom ik een stukje weg in jullie rit.
    Ik ben benieuwd naar jullie stage en verslag van morgen. Maak er een nice day van en dus heel veel succes gewenst!!

    Venni

    ReplyDelete
  2. Mooi verslagje over een schitterende prestatie... go go go

    ReplyDelete

Hoi,
Tof dat je mij iets wil vertellen!
Groetjes,
Sara