22 March 2012

Een dag zonder fiets!

Wat moet een mens doen als hij niet mag fietsen? De toeristische dienst van The Peninsula (schiereiland, waar Kaapstad deel van uitmaakt ) heeft het antwoord klaar. 
Samen met het persgezelschap rijden we in een busje richting Kaap de Goede Hoop, ongeveer 1h20 rijden vanuit Kaapstad. We volgen de scenic route via Camps Bay naar Chapmans peak waar we enkele dagen geleden nog fietsten. Aangekomen hebben whoogstens de tijd om wat foto's te nemen. Onderweg leren we dat Kaap de Goede Hoop niet het meest zuidelijke punt van het continent is en ook niet de plek waar de twee oceanen ( Atlantische en Indische ) samen komen. Dit zijn dus twee fabeltjes die de wereld rondgaan en waar ook ik mee weg was. Desondanks is het een mythische plek die je moet gezien en gevoeld hebben.

Op terugweg stoppen we bij Boulders, een pinguïn reservaat. Meer dan de grappige beestjes valt er niet te zien en we doen net als iedereen daar: foto's nemen! 


Als afsluiter van de dag dineren we in het Gold for Africa museum. We maken er een reis door het Afrikaanse continent met het eten en worden tussen elke gang getrakteerd op een spektakel dat een tafereel uit het Afrikaanse leven uitbeeldt. 

De Afrikaanse Lady Gaga 
We genieten, maar we zijn blij onze hotelkamer terug te zien.
Morgen worden we verwacht op de persconferentie en komen we te weten hoe de pro's hun kansen inschatten.



4 comments:

  1. Anonymous3/22/2012

    En jullie kansen ;-)
    Ziet er wel tof uit ginder.

    Grtjs,Jürgen

    ReplyDelete
  2. Anonymous3/23/2012

    Hey Saartje, geef er zondag maar een goei lap op hé. Ik weet dat jij da kan. Ondertussen genieten én rusten zene.
    Dikke bees van de Pa XXX

    ReplyDelete
  3. Peter Ven3/23/2012

    Hey dag Sara en Fien. Geniet van jullie avontuur ginder. En dank jullie dat wij dit moois elke dag een stukje mee mogen en kunnen volgen, via het Axioma van Sara! Het is hier in België ook goed weer. En voeg daarbij het dagelijks stukje avontuur dat jullie hier van ginder bij ons binnenbrengt... de lente ten top, fietskriebels, vakantiegevoel, zin om te leven...brengt dit in een mens naar boven! Zou dit een gevoel van een Axioma kunnen zijn Sara! grtjs venni

    ReplyDelete
  4. Anonymous3/24/2012

    Heel leuk , avontuurlijk en spannend allemaal:-)vanaf morgen is het actie!! Jullie zijn er helemaal klaar voor, dit kan alleen maar goed gaan. Heel veel succes! groetjes vanuit Buggenhoutxx

    ReplyDelete

Hoi,
Tof dat je mij iets wil vertellen!
Groetjes,
Sara